St. Augustine

19 augustus 2022 - St. Augustine, Verenigde Staten

Gisteren ff een baaldag. Echte nederlanders hè, altijd klagen. We beseffen goed dat we op zo'n mooie reis zijn hoor, maar toch. Zonder covid regelen we alles zelf en zorgen we dat we ruim tijd hebben om de highlights van een land te zien en toch voldoende uit te rusten van het hectische leven thuis. Nu hebben we een reis via een reisburo geboekt. Enige manier om 100% verzekerd te zijn bij annulering of calamiteiten (covid dus). Dat houdt nu in dat we iedere dag veel reizen en  vastgestelde hotels hebben. Ze jagen ons letterlijk door heel Florida. Weinig tijd per plaats en weer door. We zien wel veel!

Dus gisteren vroeg eruit om nog iets te regelen, want ook wij willen die zeekoeien zien. Alleen nog kayakken, geen boot sochtends beschikbaar. Maar goed, wederom mooi gebied. Kraakhelder water, we zijn er klaar voor. 2,5u gekayakd, geen zeekoe gezien 😭. Komen we terug in hotel, daar hebben ze tijdens een boottocht er 5 gezien. Echt?! Ga nooit met ons op safari, wij slagen er zelfs in om in de Beekse bergen nog geen beest te spotten 🤬.

Dan op weg naar andere kant van Florida, wat een lange reis weer. En regen regen regen. Die autotochten blijken iedere keer weer langer dan Google maps had aangegeven. Nu heeft deze krent natuurlijk wel een auto gehuurd, maar voor navigatie moest je weer honderden euro's bij betalen. Hoefde niet, ik heb een TomTom go voor mijn motor. En nu kom ik er gisterenavond pas achter dat die op snelwegen vermijden staat 🤣🤣. Vandaar die veel langere reistijden en fantastische achteraf-wegen. Ach, we zijn pas 10 dagen onderweg 😅.

Maar goed, St. Augustine gisteren even snel doorgejaagd in de regen, bleek nog een verrassend leuk stadje te zijn. Oudste stad van Amerika. Heerlijk gegeten, fles wijn mee naar huis en die dan opdrinken op onze vreselijke hotelkamer (altijd ergens aan een drukke weg, tussen winkelcentra en benzinestation, op km's afstand van downtown, mooie entree met een standaard blokkendoos erachter). Wij zijn echt verwend met onze luxe 5* hotels die we normaal doen voor een appel en een ei.

En nu weer door naar Orlando. Daar gaan we naar de pretparken. Blijkt in het weekend te vallen, ben benieuwd hoe druk dat gaat zijn.

Laat ik positief afsluiten. We hebben al super veel gezien, het is hier oprecht mooi, mensen (te) vriendelijk en we zijn met ons gezin samen, meer valt er niet te wensen.

1. Miranda:
    19 augustus 2022
    Aaah miranda ik snap het helemaal. Je wilt zo graag een relaxed gevoel hebben en door die lange ritten is het soms minder relaxed. Helemaal herkenbaar. Maar we genieten hoor! Je moet maar zo denken je ziet nu wel alles!
  2. Ronald, Suzanne, Demi en Boas:
    19 augustus 2022
    Gelukkig leidt de Tom Tom je nu rechtstreeks en niet meer de hele tijd toeristisch 🫣