Orlando
23 augustus 2022 - Orlando, Florida, Verenigde Staten
Via de snelweg binnen de kortste keren op weg naar Orlando. Het was vreselijk saai, niks te zien, maar wat ging het snel 🤣. Even omweg via Daytona Beach. Met je auto over het strand rijden, hoe leuk is dat. Helaas op vrijdag, dus geen speciale auto's en motoren gezien, die zijn er enkel in het weekend.
Orlando: tijd voor pretparken! Er zijn maar liefst 10 grote pretparken hier te vinden. Van te voren alles bedacht en Universal Studios en Universal Island of Adventure zou het gaan worden. Om een idee te geven: 1100 euro voor 2 dagen, 4 personen 😱😱. Laten we nooit meer klagen dat de kaartjes van de Efteling zo duur zijn . Waarschijnlijk worden ze goedkoper als je langer gaat, maar we hebben maar zo weinig dagen. En kaartjes voor 1 dag zijn schijnbaar niet te koop via officiële kanalen. Wachttijden van 150 minuten per mooie attractie worden voorspeld... Dus na enige voorbereiding via allerlei facebookgroepen was ik erachter dat als je verblijft in een Universal-hotel je expresspassen en early access erbij krijgt. Na veel wikken en wegen, want we hadden immers via de reis al een hotel van 3 nachten in Orlando, toch maar hiervoor gekozen. Beste besluit ever!
Ons eigen hotel bleek supersmerig en ver van de parken te liggen. Wat een ellende. Enige voordeel dat we de was konden doen en naast Old Town zaten. Schot in de roos, op vrijdagavond een supercarsshow. Voor de liefhebber de 7 min durende parade toegevoegd. Auto's mochten niet driften (extra gas geven?!), Maar wat had ik 3 blije mannen 😄.
Andere dag om 7u naar het Hardrock hotel, wat was het mooi en schoon. Je checkt om 7u in, krijgt meteen je expresspassen en kunt al de parken in. De early access hebben we die dag niet gehaald. Iets met ruzie over de route, de tomtom en ik die niet weet wat links en rechts is. Schijnbaar ben ik de rest vd vakantie chauffeur 🙃.
Ik zal het kort houden. De parken zijn schitterend mooi, met de fastpas omzeil je alle wachtrijen. Alles is super mooi en snel. Veel 4d shows, waarbij je middenin een film terecht komt. Doordat we er vroeg waren en geen wachttijden hadden, waren Rich en ik om 14u volledig gecentrifugeerd en kotsmisselijk. Wel alles gedaan 🤣🤣. Pretpark 1✅. Nooit geen achtbanen meer voor mij. Ik moet nog eens googlen wat er gebeurt met je evenwichtsorgaan als je ouder wordt .. Op naar het heerlijke zwembad. Savonds naar de City walk, alle restaurants en bars in een groot dorp om het meer bij Universal. Kids daarna nog ff het park terug in voor de grote achtbaan. En weer terug voor het zwembad, tot 23u open en volop te beleven voor de jeugd. Iets met een glijbaan en veel Amerikaanse meisjes.
Andere dag hebben de jongens wel de early access optimaal benut, want de 2 beste achtbanen hadden geen fastline... Om 8u naar binnen, om 10.30u er 2 gedaan. Om 8.45u waren Rich en ik er ook. Rich was weer ff vergeten dat achtbanen niks meer voor hem waren, dus we zijn in de kinderachtbaan gegaan. Daarin werden zijn hersenen weer op z'n plaats geschudt en kwam hij weer tot bezinnen. Ook voor hem geen achtbanen meer. Om 15u kletsnat uit het park, de Piranha in de Efteling is een slootje vergeleken bij hier. Tonnen met water over je heen. Helaas bleken die wimper-extensions van die meiden in ons bootje er wel tegen bestand. Luuk en ik hadden een extra attractie erbij 😉.
Tot 23u nog in het Hardrock hotel vertoeft, dus alleen ff kort in ons eigen smerige motel geslapen.
Was geweldig!

Veel plezier nog!